Een persoonlijk plan

Na de aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een intakegesprek, om daarna ondersteuning te geven bij het maken van een persoonlijk plan. Dat plan is de leidraad voor het traject. De gesprekken worden bij u thuis gevoerd of bij de Kessler Stichting (De la Reyweg 530, Den Haag). Over het algemeen is er wekelijks contact tussen u en uw begeleider. Groepsbijeenkomsten kunnen onderdeel uitmaken het van het traject. Doel is weer op eigen kracht deelnemen aan de samenleving! 

We meten de mate van zelfredzaamheid met de zelfredzaamheid- matrix. Dit, gevalideerde, instrument zetten we gedurende het traject in. Zo kunnen we de voortgang volgen en het uiteindelijke resultaat van de ondersteuning. Meer lezen over dit instrument? Klik hier.  

Een persoonlijke aanpak

We werken volgens een eigen methodiek: Competentiegericht begeleiden (CGB). Met deze methodiek sluiten wij aan bij de bij u al aanwezige competenties en breiden we ze uit. We werken al enkele jaren met deze methodiek en zien goede vooruitgang bij de cliënten.
We hebben deze methodiek vastgelegd in een praktisch methodeboek: Competentiegericht begeleiden van kwetsbare mensen. U vindt ons boek bij de betere boekhandels. Op de site van de Kessler Stichting kunt u meer lezen over onze specifieke aanpak.