Bereik in de Wijk biedt ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig te (blijven) wonen. Door een combinatie van problemen is het soms lastig om op eigen kracht oplossingen te vinden. We zijn er voor sociaal kwetsbare mensen in de regio Den Haag die tijdelijk ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te (blijven) wonen. Bijvoorbeeld bij:

  • een psychische - en/of verslavingsproblematiek
  • een lichamelijke en/of verstandelijke beperking (LVB)
  • een somatische en/of psychogeriatrische aandoening
  • het opstarten na afloop van een detentieperiode

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding is bedoeld voor individuen en gezinnen die ondersteuning nodig hebben bij zelfstandig wonen. We bieden ondersteuning op een aantal levensgebieden zoals:

  • Schuldeninventarisatie
  • Dagbesteding
  • Huisvesting
  • Sociaal netwerk

Schulden snel in kaart

We werken preventief om uithuiszetting te voorkomen en bieden nazorg om bijvoorbeeld bij het verlaten van een instelling weer op te starten en een terugval te voorkomen. Bereik in de Wijk onderscheidt zich door het snel opstarten van de schuldeninventarisatie, zodat de start bij schuldhulpbegeleiding Den Haag op Maat soepel verloopt.

Om te kunnen starten met ambulante begeleiding is een Maatwerkvoorziening ondersteuning (MvO) nodig via een sociaal wijkzorgteam. Wij kunnen hierin ook begeleiden. U kunt zelf bepalen door welke aanbieder u geholpen wilt worden. 

Forensische begeleiding

Staat u onder toezicht van Reclassering, of zit u momenteel een straf uit en komt u binnenkort vrij? Ook dan kunt u bij ons terecht voor ondersteuning. Wilt u bijvoorbeeld extra ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld financiën, dagbesteding en huisvesting? Reclassering kan u naar ons verwijzen.

Bent u tussen de 18 en 28 jaar en heeft u na uw detentie ondersteuning nodig? Bureau Nazorg kan u naar ons verwijzen. We ondersteunen u bij het vinden van woonruimte, (her)opbouwen van een sociaal netwerk en dagbesteding. De intake vindt al plaats wanneer u nog in detentie zit.

Kessler Stichting

Bereik in de Wijk is onderdeel van de Kessler Stichting en voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van kwaliteit, toezicht en transparantie. Onze ambulante dienstverlening scoorde bij een cliëntonderzoek (CQI-meting) in 2017 een 8,3. 

Contact

U vindt Bereik in de Wijk ook in de sociale wijkzorgteams van de gemeente Den Haag. Op de pagina MDA-teams ziet u aan welke teams wij deelnemen. Staat uw wijk er niet tussen of wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via 070 – 8 500 588 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons adres:
De la Reyweg 530
2571 GN Den Haag

Volg ons op Twitter via @bereikindewijk.