Een persoonlijk plan

Na de aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een intakegesprek. Wanneer we het traject met u starten, stellen de begeleiders samen met u een persoonlijk plan op. In dit plan staat wat u nodig heeft om uw leven weer zelfstandig te kunnen leiden. Met uw begeleider werkt u aan de doelen uit dit plan.

Gesprekken

U en uw begeleider hebben over het algemeen wekelijks gesprekken over hoe u de vaardigheden, waar u nog niet goed in bent, onder de knie krijgt. Deze gesprekken vinden bij u thuis plaats of op de hoofdlocatie van de Kessler Stichting (De la Reyweg 530, Den Haag). Doel is weer op eigen kracht deelnemen aan de samenleving.

Financiën

Het omgaan met financiën kan soms lastig zijn. Rekeningen kunnen dan oplopen, soms zo dat er schulden ontstaan. Voor problemen met schulden heeft de Kessler Stichting de afdeling Start Schuldhulp. Medewerkers van deze afdeling brengen samen met cliënten de schulden in kaart. Afhankelijk van de ernst van de situatie proberen zij in overleg met de schuldeiser te komen tot een aflossingsvoorstel of cliënten snel toe te leiden naar Den Haag op Maat (gemeentelijke instantie die bemiddelt tot een schuldsanering). Dit om binnen enkele jaren weer schuldenvrij te zijn.

Een persoonlijke aanpak

We werken volgens een eigen methodiek: Competentiegericht begeleiden (CGB). Met deze methodiek sluiten wij aan bij uw kwaliteiten en vaardigheden en breiden we deze uit. Simpel gezegd helpen onze begeleiders u op een manier die aansluit op wat u wel kan. We kijken of we ‘hobbels’ weg kunnen halen en op welke punten wij u kunnen helpen sterker en weerbaarder te worden. U kunt meestal meer dan u denkt. We werken al enkele jaren met deze methodiek en zien goede vooruitgang bij de cliënten.

Contact

Wilt u meer informatie of advies over Bereik in de Wijk? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via 070 – 8 500 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ons adres:
De la Reyweg 530
2571 GN Den Haag

Volg ons op social media:
Instagram: bereik_in_de_wijk
Twitter @bereikindewijk
Facebook www.facebook.com/bereikindewijk